با حمایت معاونت علمی، سپاه پاسداران و دانشگاه صنعتی شریف، کلنگ احداث مجتمع تولید «گاز طبیعی مایع» با هدف تامین گاز مصرفی پایگاه های مرزی ارتفاعات شمال غرب کشور در ارومیه به زمین زده شد.
کشوری که بیشترین منابع هیدروکربنی را دارد، در افق 10 تا 12 ساله به یک واردکننده جدی انرژی تبدیل خواهد شد. نمودارهای نشان دهنده میزان مصرف و تولید گاز در سالهای آینده به شدت ترسناک و آخرالزمانی است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: برنامه شرکت این است که تا سالهای آینده با سرمایهگذاری بیش از ۷۰ میلیارد دلار ظرفیت تولید گاز کشور به روزانه ۱.۵ میلیارد متر مکعب برسد.
کارشناس مناطق نفتخیز جنوب گفت: حتی اگر پروژه فشارافزایی پارسجنوبی انجام شود، باز هم تولید گاز ایران از این میدان از 700 میلیون متر مکعب در روز به 300 میلیون متر مکعب کاهش مییابد و نصف میشود.
یک مقام مسوول با بیان اینکه از تولید ۳.۴ میلیون بشکه نفت در روز خبر داد و گفت: طرح پیشران افزایش تولید نفت خام برای دستیابی به تولید روزانه ۵.۵ میلیون بشکه در افق ۱۴۱۰ برنامهریزی شده است.
با کاری که قرار است در پارس جنوبی انجام شود روزانه از هدرفت یک میلیون مترمکعب گاز جلوگیری میشود و اگر این طرح در ۱۴ پالایشگاه دیگر انجام شود، ۱۵ میلیون متر مکعب به تراز گازی کل کشور اضافه میشود.
ناترازی انرژی در حوزه گاز که معمولا در زمستان خودنمایی می کند یکی از مشکلاتی است که بنا بر گفته کارشناسان به دلیل ناهمخوانی تولید با مصرف در حال ورود به فاز بحران است.
مدیرعامل شرکت مناطق مرکزی ایران راهبری ۲۲ واحد بهرهبرداری واحد نمکزدایی و مرکز، تفکیک یک واحد پالایشگاهی و بیش از ۵ هزار کیلومتر خط لوله جریانی در مناطق سختگذر و بیش از ۶۰۰ حلقه چاه گازی و نفتی با پیچیدگیهای منحصربهفرد را از جمله عملکردهای روزمره شرکت اعلام کرد.
حیدری افزود : طرح احداث ایستگاههای تقویت فشار گاز هما بهمنظور تثبیت تولید ۱۲ میلیون مترمکعب در روز، وراوی تا سقف ۷ میلیون مترمکعب در روز و مرکز تفکیک تابناک با هدف افزایش خوراک ورودی به پالایشگاه پارسیان و نگهداشت تولید روزانه ۳۶ میلیون مترمکعب برنامهریزی شده است.
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی از تهیه ۴۲ طرح زیربنایی و راهبردی تولید بار اول در این مجموعه خبر داد و اعلام کرد که از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون با ۱۷ شرکت دانشبنیان قرارداد امضا شده است.
اسعدی گفت: این عملیات برای تحقق تولید ایمن و پایدار در زمستان پیش رو با نظارت موثر و حضور اثربخش تیمهای نظارتی HSE و آتش نشانی، بهره برداری و تعمیرات، مهندسی و بازرسی فنی بدون حادثه ناتوان کننده انجام شد.
عقلی با بیان اینکه در بخش ذخیرهسازی گاز در مخازن توانستیم حدود ۱۴ درصد بیشتر گاز را در مخازن شوریجه و سراجه تزریق کنیم، افزود: همچنین تزریق گاز به خطوط انتقال گاز تنها در طی چهار روز از ۸۱۰ به ۸۲۰ خط افزایش یافت.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، از شکستن رکورد ۱۰ ساله ذخیره سازی گاز در ۸ ماهه ابتدایی امسال خبر داد و گفت: حدود ۳ میلیارد مترمکعب گاز ذخیره شده در مخازن گازی، زمستان امسال وارد مدار خواهد شد.
معاون سازمان گسترش و نوسازی صنایع از ورود ایدور به مساله فشار افزایی پارس جنوبی خبر داد و گفت: قرار است تا قبل از پایان سال کنسرسیومی از شرکت های دولتی و خصوصی برای شروع عملیات تشکیل شود.
با راهاندازی فاز نخست طرح ایران الانجی افزون بر صادرات الانجی و ارزآوری به مقدار ۲.۵ میلیارد دلار برای کشور، امکان تزریق گاز به شبکه سراسری برای رفع چالش ناترازی گاز در کشور نیز وجود دارد.